Jag är en vampyr

Startade dagen med denna låten. Jag blir på så himla bra humör när jag hör den.  Det kanske inte är den allra senaste låten direkt, men det spelar ingen större roll. Bara jag vaknar på rätt sida så ;) hehe. 


"Jag är en vampyr. Jag suger och spyr"

 

Bara för att jag hälsar på din man vill jag inte ligga med honom!

Kollade på debatt. Ursäkta mig en liten aning. Vem hur tänker de där jäkla juristerna, politikerna och annat folk? Vi sätter alltså religionen över könet.
Jag ska starta en egen religion som går ut på att dyrka min bil, där det står inristat i ratten (som då i detta fallet är vår "bok") att alla män är idioter, alla med kortare hår än 30 cm är fetton och alla som hatar choklad är mångolider. Och det hade varit okej för mig att skrika idiot, fetto och mångolider till denna kategori av människor. Enbart för att det ingår i min religion. Jag kanske lägger mig på en fruktansvärt låg nivå, men det hade nog tyvärr fungerat i praktiken då vi absolut inte får ändra på våran religionsfrihet. Pågrund av händelsen i Trollhättan så kommer jag nog att få en hel del anhängare så att påstå att min religion inte är tillräckligt stor kan vi bortse ifrån direkt.

Jag har en förståelse för att människor som flyr hit grabbar tag i det de har kvar, vilket tyvärr oftast bara är deras religion. Men är detta acceptabelt? Att en man och en kvinna inte kan hälsa på varandra. För att tala i klarspråk; bara för att jag hälsar på din man vill jag inte ligga med honom. För enligt kvinnan i Debatt var detta det största problemet, att kvinnan/mannen kunde tänka sig att gifta sig med mannen/kvinnan som hon/han hälsade på. Hon menade även på att det handlade om olika områden i världen, det kanske är möjligt. Men jag har hälsat på både Turkar, Pakistanier, Afrikaner, Albaner osv genom att ta dem i handen.  

Ursäkta mitt fula språk. Men jag och min ponani är alltså mindre värd än vad en bok eller några berättelser är. Min ponani är lika helig för mig som eran bok är för er. Kvinnors ponani är antagligen mer helig för både män och kvinnor än vilken bok i världen som helst. Vi är mindre värda än en religion enligt Trollhättans stad och alla paragrafer som hör till denna utredningen. Jag är fullt medveten om att en anställd har rätten på sin sidan. Men detta är absurt. Jag hoppas verkligen att de som anmält Trollhättans stad till JO får en rättvis rättegång och att Trollhättans stad ÄVEN betalar ut skadestånd till kvinnan för diskriminering, även mannen i fråga. 

Alla människor får tro på vad fan dom vill. Men jag anser att jämställdhet och jämlikhet är något vi ska sträva efter i vårat samhälle. Inte enbart jämlikhet. 

Glader

Glad tjej! 
Till Monicas glädje kommer jag inte läsa informatik i sommar, jag kommer läsa Praktisk Projektledning och Klimatförändringar/samhälle/människan.  Kom in som reserv på mitt första val. Så jädrans underbart! Sökte ju kursen förra året också, men kom inte in då, varesig som ordinare eller reserv. Men nu så. Woop woop!

Mentalsjukhus

Åter igen blir klockan alldeles för mycket. Hamnade i Greys och har suttit och räknat på lite saker. Lite enklare vardagsmatematik sådär. Men allvarligt talat, min hjärna som alltid har fungerat bäst under nätterna verkar ha gett upp även under denna tiden av dygnet. Dags för pension kanske? 
Jag vet att jag tjatar om det. Men jag vill ha en lägenhet, pronto! Även om jag inte har varesig pengar eller tid att flytta in i morgon så hade det varit trevligt med ett inflyttningsdatum. Ett datum att se fram emot (som inte är 20 juli), ett datum som är mitt. Ovsett om det är 1/7, 1/8 eller 1/9 (jag hoppas dock inte på det sistnämnda).

Till något helt annat. Såg ni efterlyst idag? Jag spyr. Allvarligt talat, Sverige gjorde ett stort misstag när de la ner Östra ute på Restad och alla andra liknande mentalsjukhus. Människor styckar flickor, våldtar barn, misshandlar kvinnor, skär bort djurens underliv, rånar äldre, försöker mörda människor, kastar stenar på poliser, mördar hej vilt. Allt detta som att det vore en lek, för några är det säkert det. Alla dessa handlingar är absurda. De drabbar inte bara gärningsmännen (gärningskvinnorna kändes som en konstigt ord, så männen är både kvinnor och män) och offret. Utan både gärningsmännens familjer och framförallt offrens familj, släkt och vänner. Och det stoppar väl knappast där då både jag och andra människor tvingas läsa om det, se det på nyheter, höra det på radion, diskutera det. En hel nation drabbas av ångest, rädsla och frustration. Allt detta pga en gärningsman (ibland flera). 
En hel nation gick emot kravallerna som startade i Husby, det finns nog inte många hushåll i Sverige som inte reagerade. Borde inte detta säga oss något? 

 

Birthday-girl

Idag är det ingen vanlig dag. Idag är det faktiskt Beas 22 års dag! 

Grattis på födelsedagen!

Dags att sätta fart här, tur att Hugo har världens snällaste tant och kunde beställa lite pizzabullar. Ser hur mamma kommer in om några timmar och skriker "Intox-intox-kolhydratintox" hahaha.

Kronoparken

Vilken jävla dag. Som toppen av berget så vägrar eidars sida fungera för mig. Fick ett förslag på en två i Trollhättan, men nu vill den inte alls samarbeta. Jag blir förbannad. Hade jag haft pengar i gräs hade antagligen datorn legat ute på gräsmattan, tur att jag har något förstånd kvar. Samtidigt som jag skrev den sista meningen kom jag in på min sida och fick anmält mig till en lägenhet. Jag längtar tills jag skrivit kontrakt på en lägenhet, nästan vilken som helst. Det är just den biten som behövs och ett antagningsbesked, sen är det klart. Sen kan jag slappna av. Jag är absolut inte sysslolös eller hemlös, mest sjukskriven och trött på lägenheten på Kronoparken. 

Ärligt talat, Kronoparken väcker en äckelkänsla i mig. Nu bor jag visserligen en bit ifrån Kronoparkens centrum, men allvarligt talat; drägg. Hela Kronoparken är fylld av drägg som inte kan bete sig. Mina grannar kan absolut inte bete sig. Man spyr inte ner på sin grannes "uteplats". Man spelar inte dunka-dunka musik på en Måndagsnatt mitt i tentaveckan. Man låter inte sina hundar pissa och skita på gården utan att plocka upp det. Man låter inte sina hundar springa lösa när man inte har någon pli på dem. Som hyresbolag (Krebo AB) borde man ta ansvar över att gångvägarna blir skottade och grusade. Som hyresbolag låter man inte heller sophämtningen tappa ur en hel komposttunna utan att göra något åt det. Man tar heller inte så mycket betalt för en skev lägenhet som inte ens är tät runt fönstrena trots att det är nybyggt. Eller låter en tre år gammal lägenhet läcka in vatten mellan vägg och tapet i badrummet. Det ska inte gå att sparka på en yttervägg så att halva vägen ser ut att gå av. 

Jag kan ärligt säga att jag inte har något gott att säga om Krebo, inte heller om Kronoparken. Jag hoppas att jag snart har en ny lägenhet i Trollhättan.

Lätta mitt hjärta

Nu måste jag lätta mitt hjärta lite faktiskt.
Jag förstår inte varför skriver vuxna människor "!!!!!!!!" när det inte behövs mer än "!", möjligen. Varför skriver människor "........" när det ska vara max "..."? Det krävs inte mer än "?" när det är en fråga, "???????????" ser bara förbannat löjligt ut. Om du är riktigt förvirrad så kan det eventuellt existera ett litet kryphål med "!?!?!?", men då måste personen vara tillräckligt förvirrad så hen knappt vet var hen är. "Kramis" (allra helst med z) borde endast existera om personen är under femton, helst inte då heller. Vad är "♥-at" för ord? Rebusar brukar finnas i korsordstidningar på barnsidorna, jag är inte intresserad av rebusar när jag läser en text. Hade jag velat lösa en rebus, då hade jag köpt en tidning.  "VGD" är inget ord, inte ens en förkortning, så tro inte att jag ska förstå alla påhittade förkortningar. Sluta vara så lat. Skriv hela ordet. 

"Hej ♥-at..... VGD??????". Denna typen av meddelande dyker upp lite varstans på internet, och jag skäms över att se det. Det är inte enbart högstadieelever som använder sig utav detta språket. Min mor skriver "mitt ♥" t ex, jag skäller på henne så fort jag ser det. Vänner till t ex min mamma använder sig utav fler punkter, utropstecken och frågetecken än vad jag använder under ett kvartal i en enda text. Varför förstör vuxna människor språket? Mina vänner verkar ha mer förståelse över hur dessa tecken används. Hur kommer detta sig?  Vad hände med den äldre generationen. Om vi pratar om den ännu äldre generationen så verkar de gett upp allt vad punkter och utropstecken innebär, men heller det än tjugo onödiga tecken av alla dess slag. 
 

Utställning

Lördagen spenderades på förmiddagen i Trollhättan på den årliga utställningen som Smurf håller i. Jag har inte varit där på flera år utan mest hållt mig till att åka in under kvällarna på cruisingen. Var inte helt säker på att det skulle bli en sväng på kvällen, men tvingade med mig Petra in runt elva-tolv. Men jösses vad dålig med folk och bilar det var. Eller har jag varit så full de senaste åren så jag inte minns just den biten? Haha! På den tiden jag körde och var nykter (way back) så var det ju fullt med folk vid parken, Shell och framförallt Statoil. Men inte i år. Snopet!


Sliten punkt nu. Trots en helg utan varesig vin eller öl. God morgon iallafall (god middag känns lite tidigt va?)


Individens egenansvar

Det är invandringens fel. Det är svenskarnas fel. Det är samhällets fel. Det är Reinfeldts fel. Fyra olika krönikor, fyra olika anledningar. Ärligt talat, nu får det fan i mig vara bra med att skylla på en eller flera människor. Det är ingens fel. Det är den enskilda individens egenansvar, just de där ungarna som kastar sten, tänder eld på bilar osv. Det är den personens fel. Skyll inte detta på samhället. Ingen tvingas spendera hela sitt liv i varesig Husby, Fittja, eller Bergsjön. 

Är ni förbannade på samhället så kritisera samhället, gapa och skrik. Elda inte upp din grannes bil. Det är väl inte grannens fel att du lever på försörjningsstöd? Det är väl inte grannens fel att du varken klarar att gå i skolan eller har ett jobb? Det är inte grannens fel, det är inte polisen Johanssons fel, det är inte Reinfeldts fel, det är inte Gudrun Schymans fel, det är inte Madonnas fel, det är inte George Clooneys fel. Det är ditt egna fel att du inte pallrat dig upp till skolan. Jag kan tycka att det ligger i föräldrarnas intresse att få barnen till skolan, få dem att vilja ha mer än det de har. Få dem att vilja kämpa för ett bättre liv istället för ett liv liknande det föräldrarna flydde ifrån. 

Jag hoppas att varenda unge som (även om en person är trettio år så är den i detta sammanhanget en unge hon/han med) är med och gör detta får det straff hon/han förtjänar. Fast vad är 6-8 månader jämfört med att få en hand avkapad som straff. Jag kan inte tycka att 6-8 månader räcker, möjligen för dem som varit med men hållt sig i bakgrunden. Jag blir glad av att läsa artikeln om de människor som är emot detta och nattvandrar i dessa områden. Dessa människor är hjältar. De med vår poliskår, brandkår osv.

Det är inte okej att våra poliser blir misshandlade, att vår brandkår och ambulanspersonal är hårsmån ifrån att träffas av stenar. De människor som har vigt sitt liv till att skydda och hjälpa oss vid trafikolyckor, husbränder, akuta sjukdomar, olyckor, inbrott, rån, båtolyckor.. Jag kan fortsätta i all oändlighet. Dessa människor ska inte behöva bli utsatta för detta.

Volbeat

Jag får nog ändra mig angående den nya Volbeat skivan. Lyssnat på den i en timme nu och jag har inte bytt låt en enda gång. Visst hörs det att det inte är exakt samma personer i bandet längre, lite av ett annat sound. Men samtidigt får jag nog säga att de har gått tillbaka till det Volbeat som jag började att älska. Det är svårt att förklara på ett sätt så att jag får fram riktigt vad jag menar. Men Michael kommer alltid att ha sin röst och det är den som fick mig att förälska mig i Volbeat från allra första början. 

What's life without a little pain

the good thing is on a little break
you'll be fine and up again
The sinner is you

Krigstrauma

Jag är trött på ordet kommunikation, det står mig upp till halsen. Kanske inte på alla områden, viss kommunikation är bra. Men "Vi måste få en bra kommunikation med ungdomarna i Husby", skit ner er säger jag. Ni har försökt att kommunicera med dessa småglin sedan i söndags och antagligen flera år bakåt i tiden. Tydligen hjälper inte kommunikationen i den mängd som det hade behövts. Hur länge hade polisen kommunicerat med mig om jag tände på gården på Hunneberg och tänt eld på en bil eller tre i rent missnöje för att Vargön ser ut som det gör? Antagligen inte ens i fem minuter. 
Jag blir förbannad på Sara Yazdanfar som menar på att barn och ungdomar i förorterna som är bruksorter röstar på SD istället för att bränna bilar. Vi som kommer från Vargön får fortfarande höra av vi är nazister och rasister. Och nu skrivs det en debattartikel som, ut mot människorna, betyder att vi från bruksorter är nazister/rasister. Det är så lågt som det bara kan bli. Bara för att jag kommer från Vargön betyder inte det att jag är främlingsfientlig.
"I Husby tar den sig uttryck i brända bilar. I bruksorten genom röster på Sverigedemokraterna. Bilbränder är inte hyss av busiga tonåringar. Det är politiska reaktioner på ett samhälle som reducerat sitt ansvar. Bruksorten och förortens marginalisering är samma samhällsfara."
Varför är det okej för en debattör att generalisera i en av Sveriges mest lästa tidningar ,medan jag inte får genaralisera utan att höra att jag är en rasist, feminist, kommunist, kapitalist osv? Varför? Jag blir äcklad av hur samhället har blivit av den anledningen. 

Det har gått två nätter nu, vad väntar i natt? Det eskalerar relativt fort, till fler förorter och allt grövre händelser. Ska polisen och Sverige bara så snällt stå och försöka kommunicera med ett gäng rabiata människor? Jag hoppas att polisen väljer att sätta hårt mot hårt, visa att detta är inte okej. Jag hoppas att de plockar in varenda liten människa som försöker plocka upp en sten. Det får vara bra nu. Duraid Al-Khamisi skriver "Folksamlingen växer. Spänt. Irriterat. Jag hör morsan ropa från balkongen. Hon gråter, är panikslagen och skriker: Bagdad! Hon sätter sig på tvären, halvt svimfärdig vid dörren med ett basebollträ i handen. Ingen av er går ut igen! Hon skriker på mig och mina bröder. Boom! En bil exploderar. Boom igen! En till. [---] När mörkret faller bryter helvetet loss. Jag är arg. Ledsen. Besviken. När mammas krigstrauma kommer upp till ytan tar jag det personligt." Framförallt för människor likt Duraids mamma inte ska behöva känna detta igen, en kvinna som har kommit till Sverige för att överleva. När jag läser detta blir jag så förbannad att jag hoppas polisen får ett slut på detta innan kvällen är här. 

Är det såhär vi vill att Sverige ska se ut dag ut och dag in? Jag behöver inte ens fundera i en sekund på det svaret. Det får vara bra nu!

Husby

De senaste dagarna har tidningarna bestått i artiklar om Husby, även senare Fittja och några andra förorter. Föga förvånande. Det är som en dålig modefluga. En fruktansvärt dålig modefluga. Polisen mötte en hotfull man med machete, svarade honom med att öppna eld. Mannen dog. Med tanke på hur samhället har förändrats de senaste åren så kan jag förstå att polisen svarade på detta sätt. Samhället blir hårdare och hårdare för varje år, vi vanliga svenssons väljer att inte reagera. Det vore konstigt om polisen fortfarande hade en lika passiv arbetsform idag som för några år sedan. Jag försvarar absolut inte polisens handlande, men jag kan förstå vart det kommer ifrån. Nu protesterar alltså ungdomarna i området mot b la. detta genom att tända eld på bilar, kasta sten mot polisen, misshandla polisen och tända eld på lokaler. Tror ungdomarna att detta kommer att ge ett bra resultat? Mannen kommer inte återupplivas, det är än så länge fysiskt omöjligt. Det enda som kommer att hända är ett stort gäng med trygga människor kommer att omvandlas till totalt otrygga i dessa områden, förstörda bostadsområden, familjer utan bilar osv. Det enda som kommer att hända är att samhället får betala ut enorma summar för att några ungar inte kan bete sig som förnuftiga människor. Jag kan tänka mig att "protesterna" handlar om de dålig förhållanden som existerar i de olika förorterna. Men allvarligt inget serveras på ett silverfat. Att göra sina läxor under grundskolan och i gymnasiet för att gå ut med relativt goda betyg känns som ett relativt lågt krav på ungdomarna. Gör de sina läxor så är det inte så svårt att ta sig ur förorterna, skaffa sig ett bra jobb eller en bra utbildning. Oavsett vart i landet du kommer ifrån så är grundkraven de samma. Det är tufft att gå i skolan, det är rent ut sagt pest och pina när man är femton och vill göra precis allt annat än att göra läxor. 

Ärligt, det får fan vara nog nu. Bortskämda ungar som vägrar kliva upp ur sängen på morgonen. Lata föräldrar som inte tvingar iväg sina barn till skolan. Vad tror vi människor att Sverige är? En bankomat med no-limit kredit tydligen. Men så fungerar det inte riktigt. Vi vanliga människor kämpar för att få oss dit vi vill, vi tänder inte eld på grannens bil och tror att vi ska få mer pengar eller mer rättvisa. Vårt samhälle må inte vara perfekt, men vi är bra mycket bättre än de flesta länderna i världen. 

Slut

God middag!
Insåg precis att nu är ju allt slut. Större delen av det svenska folket har antingen följt hockey-VM eller Schlagern. Idag är det slut på båda delarna. TV-sändningarna återgår till det vanliga. Det känns lite demprimerande måste jag säga. Dear TV, it's not you.. ;)

Idag drar jag med mig Åsa ut på en liten roadtrip. Först till Uddevalla sen till Kungälv, stackars henne höhö. Äh, jag tror nog att hon överlever faktiskt. Men idag lämnar vi korven hemma.

VM-guld!

Fy fan va gott! Jag dog lite. Bra jobbat Tre Kronor. Ni är grymma!
Enroth är nog min favorit genom hela vm-spelet. Eller nog, han är fan grym! 
Kommer bli lite tomt nu när VM är över. 

Jag har inte ord. Så jävla gött Sverige! 

En halvtimme kvar. Ah!

Nu är det mindre än en timme kvar till finalen i Hockey-VM. Om någon nu har missat detta, vilket kanske är helt omöjligt då varenda jäkel på facebook uppdaterar om detta. Jag hoppas verkligen att vi, eller rättare sagt pöjkera, tar hem detta nu. Vi har väl oddsen emot oss kanske. Schweiz har ju inte förlorat någon match hittills. Men det vore kanske på tiden tycker jag. Eller vad säger ni? 
Vi tog både Kanada och Finnjävlarna. Fy fan va gött rent ut sagt! 

En halvtimme kvar nu. Snart kör vi! 


Kom igen nu Sverige!

ESC - 2013

ESC-mys igår med mina tjejer. Seriöst, Danmark? Säger inget om låten i sig. Men jag kan aldrig mer lyssna på den utan att störa mig. Men det känns bättre när jag slipper att se uppträdandet och bara hör låten på radio eller så. 

Men jag måste ju säga Finland eller Grekland. Varför vann inte nån av dem? Varför måste det vara så himla seriöst? Jag tycker fortfarande att vi kunde skickat Sean Banan eller gubbarna hahaha.Finland och Grekland viker jag mig av skratt till. En blandning kanske? "Marry me, the alcohol is free"? Det hade varit den ultimata låten. 

Tyger och grill


Spenderat dagen på Furulunds i Borås för att hitta tyger till klänningarna för bröllopet. Att stå i en lokal med trasigt fläktsystem när det står 29° på displayen i bilen kändes sådär kan jag lova. Var lite lätt svettig efter de timmarna vi spenderade där. Men det kommer bli superbra. Och det är faktiskt det som räknas, inte blod, svett och tårarna ;) Väl hemma på Högarna stod Bengta redo med vinet i högsta hugg. Det är ordning och reda på min styvfar. Anja kom inrullandes efter en stund och kvällen spenderades (och spenderas fortfarande) ute på altanen, helt ljuvligt. Grillat lamm och massa goda tillbehör stod det på menyn idag (igen haha). 

Semifinal - nästa

Jag har inga ord för matchen idag. Sällan mållös, men tillskillnad från Tre Kronor så är jag totalt mållös. Älskade Tre Kronor! Idag är jag en riktigt stolt svensk! Missade de två första delarna av matchen (lyssnade visserligen på radion), men det känns som att det inte gjorde så himla mycket ;) TUR att jag kollade med Petra och inte Bea hehehe ;) 

Jag kommer att drömma om detta målet i natt. Jösses, Pettersson. Du gjorde min dag, min kväll och kommer att göra min natt. 

Måste nog erkänna att det kom en tår i min ögonvrå, eller två. 

Fy fan vad gött, ni spöa Kanada! 
Ni kör vi över finnarna på lördag och ser till att de springer hem till björkriset och bastun!

Sommar? :)

Jösses vilket underbart väder. Sitter ute i t-shirt, dricker kaffe och kollar mailen. Vårtjutet har precis gjorts. Gah! Fucking jävla underbart!

Det mindre underbara är väl att jag har börjat reagera på pollen tror jag haha. Om det inte är pollen så drabbas jag av ögoninflammation några gånger av dagen och är kroniskt påväg att blir förkyld hela tiden. 


Har bokat en ny tid med Catarina också, eller den är inte bokad riktigt ännu. Hon hade inte kommit till salongen ännu, men så snart hon kommer dit är den bokad. Dels kom jag på att ett av medlen knappt funkar alls på mig, men jag minns inte vilket (det var en av Catarinas elever som gjorde mina naglar, så Catarina kommer inte ihåg hon heller) och jag vill inte sitta den dagen bröllopet är och inte ha tio naglar på mina fingrar. Sen har jag än fruktansvärd fel ovana att pilla på tummarna, men med naglarna fixade går det inte. Så då är tummarna också snygga inför bröllopet. Men det är tur att hon är mammas kusin och inte får idiotryck när jag börjar, hej förvirrad och hej beslutsångest. Men nu är det bokat iallafall. 

Sometimes

someEcards
Boll i lådan boll i lådan jag har en förbannad jävla berguv i huvudet. Typ. Sova är inte att tänka på?!

Full fart!

Det är första kvällen på länge jag är sjukt trött nu. Men det har gått i ett idag. Rätt skönt faktiskt. Frågade Åsa om hon orka komma till stan för att hålla mig sällskap när jag väntade på bilen. Det slutade med att jag hämtade upp henne direkt. Vårdcentral, lämna bil, kaffe i det fina vädret. Men när bilen var klar var varken hon eller jag redo för att åka hemåt vilket resulterade i årets första lunch/middag på en uteservering. Underbart! Åkte hem till Bonzo alias Grisen och fortsätte med vårt kaffedrickandet. Sagt det förr och säger det igen, underbara jäkla hund. Skitsur när jag visade honom att jag minsann visste vart hans ben var haha, självklart var han tvungen att gömma det igen. Lekte honom tröttare än tröttast, inte ens hans favorit leksak orkade han med det sista haha. Och jag är helt säker på att han bet sönder pinnen rent demonstrativt sista gången jag kastade den till honom hahaha. 
Trodde bannemig att han skulle lyckas fälla mig idag med sitt rep. Ett varv runt mig och dum som jag var kastade jag iväg nåt. Bra jobbat Storm ;) Hahahaha! Eller inte då... Men det gick bra, jag hamnade inte i bäcken iallafall ;)

Kvartsfinal nästa!

Spenderat eftermiddagen i stan med Petra och Bea. Snacka skit och kollade på hockeyn. Precis vad jag behövde :) 

Killarna spelade en underbar tredje period. Var väl inte fullt koncentrerad på matchen kanske haha, men det jag såg. Första perioden har jag inte så himla många ord för faktiskt (ja, mycket hockey just nu. Men nästa vecka slipper ni det haha). Tyvärr tror jag att Sverige åker ut på Torsdag. Självklart hoppas jag att de klarar matchen och går till semin. Men allvarligt, räck upp handen ni som tror att Sverige klarar sig. Precis. På Torsdag får det bli en flaska vin för nerverna och choklad för humöret tror jag. Och jag lovar att jag varken kastar vinet eller chokladen i väggen, eller jag lovar till 99,9% iallafall... Mer än så går nog inte att lova hehe. 
 
Kommer ihåg det jävla målet som att det vore i förrgår. Där är anledningen till varför jag slutade kolla på hockey. Eller den riktiga anledningen kanske var för att jag höll på att träffa syrran med en sån kubb-pinne hahahaha! Jösses vad arg och förbannad jag var. Jag är lite äldre nu, förhoppningsvis lite klokare. Och vi behöver inte spela denna veckan va? ;)

(detta skulle ju kommit upp i natt? hmm.. jävla blogg.se)

Skjut mig!

Skjut mig! Eller kanske inte skjut mig, bokstavligen.. Mamma blir så ledsen då. Men fan va trött jag blir på mig själv. OCH folk. Jaja, ta tio djupa andetag och lugna ner sig lite. Fått målat naglarna iaf haha. Samma lack som jag berätta om sist.


Såg nu att jag målat lite extra på ett finger. Jag bjuder på den och ska ta bort det hahaha. Det ser lite mer sparkly ut här än i verkligheten. Ne, dags att åka ut och posta lite grejer. Se om segrövarna svarar också... 

Skratt

Fick mig ett gott skratt såhär på förmiddagen. 

Stryk ska han ha haha. 
Men det är ju underbart med hysteri hahaha. 

Dags att börja leta reda på provtagningsremisser :) Dricker kaffe, lyssnar på Helt Off och Kaptenröd. Bra förmiddag.

Matematik

"Ibland blir matematik riktigt farlig."
Så lyder början av ett stycke i en text på en blogg. Nu kanske dessa ord är lite tagna ur sin mening. Men dessa orden får mig rätt upprörd. Det känns som personen bakom bloggen blandar ihop matematik med statistik. Absolut finns det kopplingar, men det är långt från samma sak enligt mig. Jag har ingen aning om hur man räknar på statistik, men jag vet hur man räknar på ett magnetfält. 

Matematik är något utav det vackraste jag någonsin mött. Matematiken och fysiken gör att vi människor faktiskt kan förstå oss på världen på ett helt annat plan. Jag ser att glaset står på bordet, bordet står på golvet, ett golv som bärs upp av husgrunden, husgrunden som bärs upp av marken osv. Jag kan med mitt blotta öga se det där, men om jag inte har matematiken eller fysiken i min ryggsäck har jag ingen aning om varför det är på detta viset (nu ingår väl kanske detta i allmänutbildningen, men jag hoppas att ni förstår min poäng i exemplet). Jag har inte en förståelse i varför glaset faktiskt står kvar oavsett om bordet lutar. Jag har ingen aning om vilka krafter som faktiskt existerar i detta "rum". Tänk er att få stått där med Newton när han faktiskt insåg att vikten inte har någon betydelse relativt accelerationen. Vetenskapen är inte något bestämt, vetenskapen (enligt mig) är fruktansvärt abstrakt och man exprimenterar med saker som inte syns. Under några av mina första kurser i matematik ställde jag mig ofta frågan om varför inte Tau används istället för Pi, speciellt under lektionerna som innefattade trigonomitri. 2Pi är det samma som Tau. En hel cirkel är 2Pi, inte Tau. Men det vore betydligt enklare med Tau än 2Pi.

 
Favorit i repris

Hej Tomten!

Jag önskar mig en lägenhet i Trollhättan. Den får gärna ligga i Skogshöjden eller på Stavre. Det ska vara två rum och kök. En balkong är lite av ett måste. Sen en hiss om den ligger på en liten hög våning, men jag antar att du förstår varför eftersom du håller koll på oss människor inför julen. Och ett relativt stort badrum. 

Jag börjar bli ganska desperat, såpass desperat att jag har börjat kolla på lägenheter både på Karlstorp och Hjortmossen, men snälla Tomten... Jag vill verkligen inte bo där. Jag kanske tycks vara kräsen, men jag är inte 18 år längre (tyvärr) . Men visst, kan du istället göra mig till 18 år igen så är jag nog inte lika kräsen. Men det tycks vara lättare att be om en lägenhet i min smak och med de krav jag har. De är ju ändå inte så många krav. Ett bra område med en bra lägenhet. Inte för mycket holabandola mitt i nätterna om du inte vill att grannfejden skall återkomma till trestadsområdet och efter förra programmet så tror jag inte att någon vill detta. Det blir mer tråkig tv än att hitta en bra lägenhet till mig. Håller du inte med? 

Sheep

God morgon god middag god kväll. 
Typ så. Jag är nog lite hungrig tror jag. Det var fåren med. Jag har konstaterat (återigen) att jag aldrig ska ha mer än ett djur. Ett djur som bor inne. Har väl inte den bästa dagen, men det skiter fåren i totalt. Dom vill ha sin mat. Så fick gå ut och mata dem för en stund sedan. Som tur är går den största flocken ute just nu, eller ute och inne. Som tur är. Annars hade jag nog varit mindre nöjd. 

När jag tänkte på får (innan päronen började hålla på med dem) så tänkte jag ju på gulliga, ulliga små saker ala lambi-reklamen. Men dessa är inte så små och gulliga. Visserligen är de ulliga. De påminner mer om en liten ponny i storleken än ett lambi-får haha. Möjligen kan ett tredagars lamm vara lika litet som lammet i reklamen. Men efter 3 månader så går de över mina knän. Sätter de sidan heltjävlaomöjligjagvägrarröramig-sidan till är det totalt omöjligt att få dom att rubba sig ens en millimeter. Och dom kära baggarna stångas ju också, det låter fasen som att de ska riva hela stallet när de sätter den sidan till. Men dom är allt söta ändå ;) 

in spruta ut

Vilken dag. What a day som man säger på såndäringa utrikiska. Har mest varit en väldans massa skitprat och skrubbande om jag själv får säga det. Och filmtittandet. Tog min kära spruta också. Jag måste sluta vara så himla nervös. Men även om nålen inte är så stor, så känns den gigantisk när den ligger framför mig haha. Kan erkänna att jag inte känner mig ett dugg bekväm med att sticka mig själv eller känner mig speciellt säker på "sticktekniken". Men det kommer väl, detta var den andra gången jag tog den och första gången hemma. 

Glömde att äta också, tills maten var klar iallafall haha. Men en halv dl fil klarar sig inte en jäkel på. Men jag älskar att grillsäsongen har kommit igång, bokstavligen älskar! 

Btw: erkänn att sprutan påminner lite om en såndär spruta man leker med när man är lite

Tvätthockey?

Haft en tvättdag idag. Kommer blir en i morgon också, ibland får jag mina ryck och fixar inte ens om det ligger en liten liten strumpa i smutstvätten. Har gått runt och svurit över att torktumlaren är så felplacerad så bröderna Sedin med full utrustning på en fotbollsplan hade känts mer rätt. Det var några här som kollade på kattungarna mitt upp i matlagningen också. Alltså, jag är ingen katt-människa. Men jag hade helst sett att mamma och Bengta behöll allihop, vad spelar tre katter mer eller mindre för roll egentligen? 

Självklart hann jag kolla på hockeyn också. 2-0 till Tre kronor. Men vad pysslar dem med? Seriöst?! Vissa tillfällen så känns det som att bambi på hal is (det vill sig jag) hade passat bättre på globen än vad vissa av pojkarna gör under vissa tillfällen. Jag hoppas verkligen att Sedinarna och Edler hjälper oss resten av matcherna nu. 

Jag verkligen älskar mina paintskillz hahaha

Falla på plats

Nu fick jag lite mer luft. Allt börjar falla på plats, mitt liv börjar falla på plats. Allt börjar ordna sig. Nu är det enda som saknas ett antagningsbesked på papper och en lägenhet i Trollhättan. Lägenheten i Karlstad sägs upp idag, eller jag ska skicka in uppsägningen till Krebo idag. Det är, som jag sagt innan, ett av de svårare besluten jag tagit i mitt liv. Jag ger upp min dröm, det jag drömt om sedan jag var liten. Redan som liten var jag rätt smart haha, jag ville varken bli prinsessa eller batman, jag ville bli ingenjör. Undra om jag ens hade någon aning om vad det innebar då?

Men jag börjar tro på att människor får det de förtjänar. Jag har kämpat stenhårt de senaste två åren med att ta mig dit jag vill. Jag har aldrig lagt mig ner och gett upp. Jag har trotsat min egna kropp hela tiden. Jag har verkligen gett allt jag har och lite till, detta resulterade väl tyvärr i en långtids sjukskrivning. Kroppen sa emot på det mest underligaste sätt jag varit med om under alla år. Idag kom beslutet som jag oroat mig för under en lång tid, men det var ett positivt beslut. Så jag tror verkligen att man får det man förtjänare, ända ut i fingerspetsarna. 

Såg ni matchen igår förresten? Jag ville gråta lite lätt. Pojkarna gjorde iallafall en bra tredje period. Men jag tyckte att de kunde gett Kanada lite fler utvisningar. Jag var nog inte ensam om det lät det som heller lät det som hehe. 

bsbvinbadkväll

Igår var det dags för våran backstreetboysvinbadkväll. Äntligen. Min plan för den kvällen var väl egentligen några glas vin, backstreet boys och bada lite grann. Det blev några glas vin, några öl, longdrink och sex timmars bad. Termometern fick vara med och bada den också, det är ju inte riktigt rättvist annars haha. Backstreet Boys på högsta volym också haha. 

Nu har jag iallafall eldat i tunnan för första gången själv, det lär nog inte bli den sista heller. 
Redan efter en timme såg vi ut som russin, men åh andra sidan.. Runt 2 snåret när vi käka lite i natt så var vi inga russin alls. Får inte riktigt ihop det? Men gud va vi skrattade hela natten lång. Underbart!

Kroppen

Nån som vet hur detta med kroppen funkar? Jag tog med mig mina jeans igår. Förra gången jag hade dom (görsketalängesen typ 5-6 år sedan) så var dom tajta i magen och lösa på låren. Nu får knappt låren "luft" men dom är inte alls lika tajta i magen? Hur jäkla mycket kan en kropp ändras egentligen? Har ju alltid (oavsett storlek) haft små lår jämfört med magen. Blir kroppen så jäkla annorlunda när man fyllt 25? Eller kryper jeansen i låren men inte i magen? Alltså... Jag får inte riktigt ihop det. 

btw det är förbannat snyggt när man gått ner +40 kg och kroppen inte riktigt hänger med. Hejja stora tröjor! Hahaha!

Sandras nya kläder?

Nemen om jag kanske skulle ta och sätta fart, typ hoppa in i en dusch. Ställde klockan idag, stor idé. Jag snoozade i trehundrasjuttionio minuter. Kanske inte riktigt, men inte långt ifrån. Men detta resulterar i att jag är halvt död och inte alls vill göra det jag ska göra och inte gjort det jag skulle göra. Jaja, nu har jag lixom inget val längre. Jag måste ta mig upp i duschen, jag kan inte åka in till Teehoe eller Vänersborg såhär. Eller kan och kan, då slipper jag ju folk. Men ne, tack men nej tack. 

Så, in i duschen och på med ansiktet. Och kläder också, jag får inte glömma kläder!

Polis polis potatis....

Kollade nyss på filmen som cirkelerar runt på facebook med en falsk polisbil. Fick mig både ett och sju skratt. Men allvarligt talat, idag ser polisbilarna ut som ett halvt rejvparty tillskillnad från Jacob Sandbergs kopia som ser ut som den gamla polisbilen. Jag kan inte ens minnas när jag såg en polisbil som är en sedan. Kan ni? (tror aldrig jag sett en gammal polisbilen med de blåljusen någonsin)

 Till vänster är den fejkade och till höger en "äkta" polisbil.
 
Men jag måste säga att jag blir lite upprörd över att större delen av de poliser som stoppar honom inte har en aning om ifall att det är lagligt eller inte. Är det inte polisens uppgift att kunna? Jag förstår om polisen inte kan alla lagar och paragrafer exakt. Men med tanke på alla rån osv som exicterat de senaste åren där en "civilbil" har stoppat någon bil och krävt personen i bilen på pengar eller andra värdesaker borde våran polis ha läst på lite mer runt och kring just dessa paragrafer. 
Jag är fortfarande nyfiken på varför de omhändertog honom och varför det bara är en polis som faktiskt, enligt mig, förklarar allvaret i det hela (24:08). 

Peta näsan med stortån

Påvägen upp till Älvdalen igår. Jag är glad över att jag lever idag, detta med att sitta still är inte min grej och jag hade lixom inte mycket annat för mig än att peta Bengta i näsan med min stortå och peta på hans tidning mest hela resan. Jag tyckte han kunde tagit en valium innan vi åkte, men det lutar åt att han kommer smuggla ner en sömntablett i mitt morgonkaffe nästa gång vi åker upp. Jag förstår inte varför. Gör ni? 

Sola skiner allti' i Karlsta'. Var hur varmt och skönt som helst förut, tyvärr så ligger min lägenhet helt fel så jag får aldrig sol. Men det är ju trevligt att se på den iallafall hahahaha! Åkte och hälsade på farmor och farfar på vägen ner också innan jag landade. Drack kaffe och snacka skit. 

Provade mammas nya klänning idag också. Jag dog lite. Undra om hon hade tänkt att hon skulle få ha den helt själv, vi får nog diskutera detta ;)

Klänning

Vi var hos Sofiaas Retro Design i Älvdalen igår för att bestämma klänningar, tyger och lite sånt där. Klänningarna är iallafall bestämda och jag längtar verkligen till att jag ser hur min klänning ser ut på riktigt, inte bara på papper. Jag hade tusen ideér i huvudet igår, men samtidigt ingen alls. Jag var väl helt säker på en full circle underdel. Men sen visste jag absolut ingenting. Kollade igenom alla klänningar Sofiaa hade. Sen visade hon mig massa mönster. Sen drog hon upp en klänning som hon hade sytt till Eva Eastwood inför grammisgalan. Och den underdelen blev jag helt kär i! Så den underdelen blev det, men med en annan överdel. Åh! Det kommer bli så himla bra!


Gillar ni retro så gå in på Sofiaas sida och kolla. Hon sitter i sin butik och syr upp alla sina klänningar och alla beställningar. Istället för att köpa en som sitter dåligt, är sydd i Kina och kostar 600-700 kan ni få den sydd i egna mått, inte långt hemifrån och inte mer än ett par hundralappar mer. 

Orly

Jag har noll nada lust alls att sätta mig och köra 20 mil. Men men, ska bli skönt att återvända till mitt krypin också. Få kvällen för sig själv, lördag kväll och sen en stund på fredagen. Gött värre. Men skulle åkt för längesen, men vaknade lite sent och kom inte in i duschen förrän nyligen. Precis fått på lite naglar också, eller rättare sagt nagellack. Köpte ett hos Catarina sist jag var där och fixade fransarna. Har glömt att boka tid för naglarna kom jag på haha. Smart tänkt. Jaja, får väl ställa mig i kö, eller på stand-by. Jäkla studenter!

Aldrig testat detta märket innan faktiskt, men det var inte sista gången jag köper deras lack :)
Oj! Tiden rinner iväg här. Dags att sätta fart.

Mamma pojkar

Jag och Petra kollade på Mammas pojkar igår. Har ni sett den? Om inte, det finns några roliga inslag. Thats it. Inte helt värd den tiden riktigt. Och vad hände med Värmländskan? Har jag blivit helt miljöskadad kanske? Min värmländska är ju nästan bättre än deras, det var nån halvdan slags dialekt. Varför inte köra hela vägen och överdriva den isåfall. För värmländska är fruktansvärt roligt. Finns det något mer underhållande än en förbannad värmlänning? Skulle inte tro detta. 

Jag hade velat se Smala Sussie på nytt igen. Eller Yrrol. Försvann den humorn helt? Eller lika barn leka bäst. Bordellen Eternellen. 

Det bästa med Mammas pojkar är väl Mia Skäringer. Men hon är så mycket roligare som Tabita ;) Hehe! 

Tristress

Jag dör. Av tristress. Allvarligt talat, hur klarar människor av att gå hemma? Oavsett om de är arbetslösa eller sjukskrivna. Första veckan hade jag så ont att jag bara var glad över att inte behöva gå utanför dörren. Sen försökte jag ju plugga en del på hemmaplan efter det. Gick ju sådär. Nu är jag inne på vecka nummer 13, nummer 13! Det är bara 4 veckor kvar på sjukskrivningen, sen ska jag komma igång igen. Men fyra veckor känns rätt länge nu, trots att det inte är speciellt länge om man jämför med den tiden jag gått hemma. Vad jag ska göra i sommar? Plugga, på distans. Så ja, det blir ju att vara hemma hela sommaren. Men jag pluggar ju ändå och det är en helt annan grej, inte långt ifrån hur vi haft vårat schema. Det är ändå bara två timmar om dagen ungefär vi har haft föreläsningar och resterande är egenplugg. Men det är stor skillnad på att gå hemma och absolut inte ha något att göra och att faktiskt göra något när man går hemma. Vad jag ska läsa i sommar? Praktisk projekt ledning och Informatik. Två olika kurser alltså. Spännande. 
Sen är det väl dags att försöka börja plugga lite. Ska ändå göra omtentorna i mitten av juni.

Gnäll!

Vad är det för fel på folk? Sluta gnäll på facebook! Är folk så jävla "tycksyndommig"-kåta? Buhu stackars mig jag är snuvig. Buhu stackars mig jag är sjuk. Buhu stackars mig buhu buhu bu-fucking-hu. Och nej, jag menar inte alla. Jag menar alla dom där jävlarna som bara uppdaterar hur sjuka dom är, när dom är sjuka och vart dom är sjuka. Allvarligt talat. En jävla förkylning gör inte att det är synd om dig. Jag kanske skulle börja uppdatera så också? hahahaha! Så jävla roligt. Fast iof, mig är det mest synd om i hela världen när jag blir sjuk ;) 

Fast nu när jag tänker på det så har jag faktiskt uppdaterat instagram om att jag inte kunnat sova två dagar på raken och svurit över det. Och jag la ut en bild när min fot var helt mongolid. Men jag söker inte efter "stackars dig", aldrig gjort och kommer aldrig göra. Jag gillade Åsa's kommentar bäst om att jag skulle slå den andra foten med en hammare så att dom iaf såg lika stora ut. Det gillar jag, då kan jag sitta och skratta åt hennes kommentar lite. 

Valborg

Blev en romantisk middag för två idag med Åsa. Gräsänka och en singel, kan ju inte blir mycket bättre än bra. Med en hund också. Åh, jag har kommit fram till att jag är helt kär i Bonzo. Haha! Gladare och pratgladare hund får man leta efter. Han gick t om i takt med drillflickorna i Vargön den lilla Grisen ;) Och flörta med alla inne i stan Haha! Sötgrisen!

Men jag kan inte minnas att vi hade så himla små drillflickor med förr? Eller var det för att vi var så små själva? Både jag och Åsa blev lite paffa. Men gud så söta! 

Klockan är alldeles för mycket. Ska krypa upp i sängen nu och försöka sova lite. Tack för idag alla tjejorna!

Åh eftersom att jag är en sån förbaskat bra vän så nämner jag varken Åsas dumpning i bäcken (ingen liten lagom heller haha) eller bajset på händerna... Världens bästa vän som jag är! hahahaha

Sandra Dee

per aspera ad astra

RSS 2.0