Hamburgare med Bröd ala LCHF

Blev hamburgare till middag idag. Jag har som sagt tagit på mig rollen som kock i detta huset. Nåt får man ju ändå göra när dom är så gulliga och står ut med mig dag ut och dag in :) LCHF såklart. Jag tror Bengta börjar tröttna. Eller så tröttnade han enbart på att jag skrek stopp så fort han skulle ha i saker i maten haha. Fick även den fina äran att åka och handla. Thank you sweet mami! Äntligen lite mat som faktiskt går att äta, eller rättare sagt; äntligen lite frukost och mellanmål som inte består av enbart ägg!
Hittade ett recept på hamburgar, men hallå? Ett ägg för tvåhundra gram färs? Are you shitting me?! Jag tog tre ägg till fjortonhundratrettioåtta gram nötfärs. Två stackars lökar och ett antal vitlöksklyftor och lite krydda i. Blev bra, hör och häpna; jag har aldrig gjort egna hamburgare! Så oskuld - gone!

Sen gjorde jag faktiskt även bröd till, min första plan var att ha hela salladsblad till. Men provade att göra ett bröd som finns i en av mammas kokböcker, det smakade ju inte så värst mycket kanske. Men vissa bröd är så superäckliga så jag uppskattade smaken av ingenting. Vad som var i? 
6 Ägg (sex)
Låt det va kvar lite Philadelphia ost i förpackningen (tvåhundra gram)
lite salt ( en halv tsk)
Lite mer fiberhusk (en msk)
typ en kopp krossade linfrön (sex msk)
två gånger mer bakpulver än salt (en tsk)
Tror det var allt. Jag är inte sådär jättebra på att ta en matsked av det eller det och en tesked här. Jag mäter i handen. Så jag har ingen aning om ifall att just det receptet som Annica skrivit i sin bok är bra. Men det jag fick ihop smakade ju "bra". Det jobbiga med brödet är just att äggen skall delas och att vitorna  ska vispas jättehårt och sen att man ska vända ner det i de fluffiga äggen (som ska vispas jättefluffiga) som blandats med osten, husken och salt. Jag är trött på att vända ner äggvitor btw! Vänd ner linfrön och bakpulver. Låt det vila i tio minuter. Klicka ut. In i ugnen. Done! Just det, tvåhundra grader i femton minuter.


 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sandra Dee

per aspera ad astra

RSS 2.0