Orencia

Snart dags för en föreläsning. Sen brummar bilen ner till Uddevalla. Sista imgången innan utvärderingen med läkaren. Min sänka ser väl inte allt för bra ut. Men konstigt? Inte direkt! Får se om dom vill ge mig Orencian då jag är snuvig å hostar lite. Men det hoppas jag allt. Hade iof feber igår också, men den tror jag kommer ifrån inflammationerna (precis som sänkan). Sen bär det ut till  Torp för att kika på lite kläder. Eller ja, tråna lite efter kavajen rättare sagt. Får se om den åker med hem eller inte, kikat på den några gånger nu kan jag säga... Igår provade jag den för första gången. Ge mig? Fick iaf handlat ett linne på H&M igår. Bra där! 
Ne, dags att sätta fart nu iaf!

Paraffin

Funderade starkt på att skriva ett brev till Reinfeldt. Tydligen kan man inte vara sjuk och plugga samtidigt. Det finns ingen sjukgymnastik efter 16 som är fungerande för min del och handgrupper som finns är på förmiddagen. Så bara för att man inte fixar leva ett sjukskrivet liv och väljer att satsa på sig själv så finns det ingenting.
Va fan!? Men nu tar jag tag i en liten del själv, handgruppen. Jag har beställt ett eget paraffinbad med hjälp av mammas kusin. Jag hade tjänat pengar på att vara sjukskriven. SKÄMS SVERIGE SKÄMS! Jag är så glad för att jag har alla runt kring mig som är så måna om att jag ska må bra! Så tack till Catarina som hjälper mig att köpa ett och mamma som hjälper mig att betala det (lånar ut pengar rättare sagt)!

Asplöv

Suttit å pluggat inför duggan i morgon. Hjälpte Elin lite med kemin... vissa saker har fastnat ändå ;) Kom hem från skolan för en stund sen. Hunnit slänga i mig en macka, snackat några minuter i telen med Anja och mami. Verkar bli middag ute med mami i morgon. Vardagslyx!
Jag har ju ett litet problem, när jag sitter såhär länge i skolan (11 timmar) och kommer hem sent så tar det as lång tid för mig att varva ner. Hjärnan är slö som f*n men kroppen är som ett virvlande asplöv på semester. Jag längtar tills värmen kommer och jag kan gå en runda för att få bort det allra värsta. Innan jag fick detta skovet så älskade jag den effekten av medicinerna, men nu när jag har ont så är den mindre trevlig. Jag hade energi till att ta tag i mitt hem, den finns nu också. Men jag kan hålla en halvfull pappersmugg med kaffe i innan jag tappar det. Well well, det är bara att härda ut och va glad för medicinerna.. För jag har inte sååå ont som förra året i underkroppen. Till problemet (blev en lång parantes där hörrni haha)... Eller problem. Men har ni något tips på att varva ner? Man kan ju tycka att soffan och telefonen funkar.. Men inte då... Varmt bad funkar inte just nu för tydligen har vissa leder bestämt sig för att inte gilla den typen av värme (schitzo kropp, yes I know ;P).. Blir ju galen här. Men ska prova med en värmekudde till ena handen och wordfeud i andra ;)

Pain

Jag är trött!
Det enda som hjälpte i natt var värmedynan, men så fort den var kall och handen kall så vaknade jag. Pain! Känner mig not fit for fight. Men har en dugga i morgon. Så det är bara att le och se glad ut. Fast jag är ju glad för att värmekudden hjälpte, det hade kunnat vara så att den inte alls hjälpte...Men sova knappt två timmar, vakna, värma andas och somna om... Det är inte vad jag kallar en god natt.
Idag är det bara en föreläsning iaf! Får se hur jag gör efter den. 

Hair

Well well! 
Håret är av! Skönt värre! Men nu såhär i efterhand så känner jag att jag hade kunnat bett om mer uppklippt. Men så är det väl alltid när man kommer ut ifrån frisören? ;) Haha! Det värsta blonda är borta. Dvs det vita i topparna.. Och nu vetifan. Jag måste göra något åt "utväxten" som inte är en utväxt egentligen... Det är mer 50/50 hahaha!alla ♥-dag

Alla hjärtans dag!
Den firar jag genom att unna mig själv något. Lovely! Den alla hjärtans dag jag minns mest är den jag tillbringade med min älskade vän Beatrix ♥ Jag piercade mig i bröstvårtan och hon i läppen. Romantisk middag på Cult också. Trevligt ^^, hmm... tror det är 6 år sen nu va? "Det gör ondast när hon sätter tången". Att jag inte klappade till Bea efter det. Hahahah!
Idag blir det en klippning hos Maria. Underbart! Hur jag ska klippa? Ingen aning! 

Nu däremot är det dags att fixa mig iordning. Har en dejt med fysiken först! ;)♥

moln av prov

God morgon! (god middag kanske är mer på sin plats)
Jag och Linda pratade om vad som händer efter detta året på HV. Då tar ju detta slut. Och vi ska upp och iväg till nästa universitet/högskola. Vi har ju varit väldigt förvirrade och är nog det fortfarande (tau hade varit lösningen på allt känns det som. Ändå får vi stå ut med PI ). Hursom, jag måste verkligen ringa vänersborgsbostäder snart och kolla upp lite saker med dem. Säga upp lägenheten i maj ev. Beroende på vad som säger.
Våren ser ut som ett stort moln av prov; Dugga, tentor, högskoleprov, antagningsprov. Lite hysteriskt, men det är bara att gilla läget och kämpa på! Nästa vecka är det första duggan. Sen dröjer det en hel månad innan tentorna. Eftersom jag inte har något fullständigt gymnasiebetyg så kommer jag enbart att komma in på mitt högskoleprov. Så jag behöver ett rejält bra resultat för att komma dit jag vill. 2.0 hade inte varit fel ;) Hahaha!
Ne, fokusera på nu och lämna det framförflutna framför mig. Det låter som en bra idé ;) haha!

Pension?

Jag blir så trött på aftonbladet så att jag spyr. Tröttare blir jag på människor som går på allt som skrivs i dessa tidningar. De senaste dagarna har jag läst DN. Och jag måste säga att jag verkligen gillar den tidningen betydligt bättre.
I mina ögon ska en nyhetstidning ge oss nyheter, inte en vinkling av nyheter. Senaste partiordförande var Juholt som hamnade i aftonbladets klor. Nu är det Reinfeldt. När Juholt hamnade på löpet skrev folk att det var en högervriden tidning och nu när det är Reinfeldt en vänstervriden tidning.
Ni ser inget mönster? Löp säljer!


Nu till veckans senaste debatt. Pensionsålder! Folk skriker hit och dit. Är det någon som tagit reda på vad det handlar om? Som läst något annat än aftonbladet? Är det någon som läst vad det handlar om och kunnat fundera vidare om hur detta kan utvecklas?


Har alla glömt hur det såg ut i resten av europa för 1½ år sedan? När Fransmännen och Spanjorerna var i uppror. Pensionsåldern skulle höjas till 60. Dom gör bort sig, politikerna i Sverige alltså! Hur längesen är det de kom hem ifrån mötet med euro-pakten (varför var det ens folkomröstning om EU, Euro osv.. regeringer bryr sig inte om våra åsikter ändå) som det så fint kallades? Inte många dagar sen! Så ber de oss kolla på Litauen, Storbrittanien och Norge. Blir det inte lite dubbelt där? Norge är väl inte med i EU! Eller har jag drömt de senste åren? Med andra ord borde vi stryka Norge ur hela sammanhanget. Storbrittanien och Litauen alltså. Jag vetifan om jag vill titta på ett land där regeringen bestämmer sig för att stänga ner facebook och andra communityn för att stoppa protester och kommunikationen människor emellan. Så då har vi Litauen kvar. Och där kan jag inte säga så mycket. Förutom att arbetslösheten är rätt stor. Ett land i hela EU som jobbar så länge att Reinfeldt ber oss titta på dem, men där många går arbetslösa. Grattis!


En annan sak jag kom att tänka på när Reinfeldt och c:o säger att man kan skola om sig. Men de har ju redan skärt ner pengarna till Komvux och högskolor. Men ändå ska folk börja utbilda sig som 50-60 åringar? Björklund har ju även gett förslag på att göra om gymnasieskolan. Alltså att skaffa yrkesutbildningar och mer eller mindre plocka bort komvux. Hur ska då människor kunna utbilda sig på nytt? När de inte har någon som helst grund att stå på i högskolan. Inte heller på KY utbildningar. Förklara det för mig och sen kom med ett bra argument! För problemet ligger inte bara hos csn. Och det är ju inte direkt så att du får några pensionspengar när du utbildar dig.


Och hur kommer det funka för piloter, ambulanspersonal och sådana yrkesgrupper som blir pensionerade betydligt tidigare än 65 idag? Ska den yrkesgruppen också jobba längre? 

Egentligen är det ett förslag som redan existerar enligt mig, ingen tvingar dig sluta jobba när du är 65. 
Min teori säger mig att detta bara är ett steg i trappan för att komma till att pensionsåldern ska flyttas till 75. Precis som när FRA röstades igenom. Om man tar allt så försiktigt försiktigt framåt att folk inte fattar vad som skall komma så funkar det.

För min del handlar inte detta om man valt en blå eller röd sida. Vart jag står har folk inte att göra med egentligen. Men som det ser ut nu så blir det en blank röst. Politikerna vi har är såpass fulla av skit att jag inte ens skulle välja att röra vid dem med tång om jag mötte dem. Vare sig de är blåa eller röda. 


Klaga

Just nu känner jag mest för att bara lägga mig igen. Jag hatar verklligen kyla, vad den gör mot min kropp. Sitter å försöker ta tio djupa andetag för att ens ta mig upp från solen utan att lipa. Längesen jag var såhär, men nu gör det fan ont! Men det är bara att ställa sig upp, försöka andas, och få på sig kläder (det kommer bli en utmaning idag... Det blir nog baggy byxor då mitt knä bestämt sig för att leka fotboll). Ska vara på föreläsning om 1 timme.
Ni som tycker att jag klagar dessa fyra rader. Var god lämna min blogg. Ni som älskar kyla kan hålla käften och inte kommentera. 

Sånna här dagar då vill jag bara lägga mig ner och sova, sova tills det är sommar. Men som tur är så ser jag ändå mitt mål. Tack vare det så överlever jag dagar som dessa. Men en sjukskrivning hade suttit fint. Men det exicterar inte i skolans värld.

Tenta-dropp-bebis-inbrott

Vilken sjuk dag! Snacka om svängningar..

Vi kan ju börja med att jag fick tillbaka Kemitentan. En 5:a blev det på den. Jag tackar!!
Sen hoppa in i bilen, brumma ner till U-valla. Det tog ett par stick innan dom kom in i en ven. När den är inne får kvinnan bredvid mig en allergisk reaktion. Hajkontajkon kan jag säga! Var väldigt pepp på att få mitt dropp sen, inte! Men men.... Ifrån U-valla (som tog två timmar.. det brukar ta 45 min). Ner till Malin och Flisan. Underbara unge! Där blev det massa tjöt med Malin. Åkte hem, eller ja hem. Ringde Bea å kolla om hon va i std. Hon kom precis in me tåget. Kaffe på donken lät ju trevligt. Tills vi kom ut därifrån. Då har några jävla idiotungar slagit sönder min passagerar ruta och snott min väska! Varför? Tror dom idioterna att det finns något utav värde där i? Asså, för min del finns det ju det. Men vad ska dom med mina anteckningar, min astma medicin, mina remisser och min tenta med?? Asså! Idiot jävlar!! Tacka gudarna för att Rasmus kunde hjälpa mig att tejpa och dammsuga ur bilen och att han var i garaget. Tydligen hör inbrott på McDonalds parkering i std till vanligheten. Flera i personalen har varit med om samma grej. Även dom som inte haft ett skit i bilen...Då undrar jag ju varför inte cheferna fixar vakter dit? Precis som dom gör på andra ställen är det händer oftare???

csn

Jag tror seriöst att jag har loggat in på min sida på student portalen över 5 gånger sen jag vaknade. Shit alltså... Men till mitt försvar så sa Elise igår att Jeanette skulle va klar med tentorna igår. Det kan vara trevligt och veta om man får några pengar...Är jag inte godkänd får jag ju inte ett enda öre! Vilket jag kan tycka är helt stört. Vi har förlorat många som inte klarat 100% pga pengarna.
Visste ni att genomsnitts (godkända) eleven på tekniskt basår måste lägga 55 h/vecka på plugget? En heltid är 40 h/vecka. Sen slår det ju alltid plus eller minus. Vissa veckor kanske jag bara pluggar 45 timmar och andra 65 timmar.  Jag kan tycka att det känns lite unfair. Men jag tycker att detta är hur roligt som helst, men tänk om jag inte klarat Kemi tentan. Då måste jag sluta bara för att jag missat en av 7 tentor... Får jag inga pengar kan jag ju inte gå kvar. Det suger...

Sandra Dee

per aspera ad astra

RSS 2.0