morrnmorrn


God morgon. 
En aningens sent kanske, men det blev lite sent hos Frugan och Magnus igår. Kramp i både kinder och mage. Trevligt som tusan med andra ord. 

Julen
 
 

Vår julskinka har rymt

Ärligt talat, jag ger snart upp skinkan. Mina ögon går i kors snart. Det har verkligen inte gått fort de sista timmarna nu, känns som en timme mellan graderna. Men åh andra sidan så har jag en hel  del bak att göra ;) Hade varit skönt att vara klar med det innan jag slår upp mina blå i morgon. 
Nu har jag iaf gjort knäcken och en sats praliner. Två satser praliner har skärt sig, de har aldrig gjort så innan. Men provade ett nytt recept också. Och, read my lips... Jag kommer göra det receptet jag alltid gjort innan forever and ever and ever! 
Nu ska pralinformen in i kylen i en halvtimme. Wish me luck med att få ut dom sen ;) 

Trött tjej!

Har sprungit runt i affärer i flera timmar. Allt för att få lite lugn och ro på söndag. Lugn och ro är väl en aningens överdrift kanske ;) Men alla julklappar är klara iaf! Riktigt skönt faktiskt, nu skall de bara slås in. Och x-antal praliner kvar att göra. Och knäck. Varför börjar man inte några dagar tidigare? Varför ställa en sån dum fråga? Tid finns inte helt enkelt.
I morgon står klockan på 9:30. Mellokrysset är ett måste då. Gammal? Skit ner er! ;)
 

Julbak #1


Polkagriskola

2 dl socker
2 dl grädde
2 dl sirap
Polkagrisar
 
Koka socker, grädde & sirap till ca 120° (eller lättaste är väl nästan att kolla med kulprov). Sen tillsätter man så mycket krossade polkagrisar man vill. Jag använde ca 1 dl. Smaken är som baken, och du kanske vill ha lite mer bitar av polkagrisar i, ja då tar du bara av plattan innan du tillsätter polkagrisarna annars kokar det ihop helt och hållet. 

Lipsill

OMG! Jag har blivit en lipsill. Jag grinar åt allt just nu. Gick in på ung cancers hemsidan och läste deras senaste nytt. Börjar lipa för att dessa tjejer tagit en praktikplats, scrollar ner, börjar lipa åt dessa killar från IFK Göteborg sitter och pärlar armband, scrollar ner igen och ser ett gäng från en projektgrupp som står med en banderoll där det står fuck cancer och pekar "fuck you", lipar lite till. Jag satt och lipa hela vägen upp till Karlstad när jag lyssnade på musikhjälpen, när jag hade kommit fram och kikade på musikhjälpen på tv:n. När dom visade summan dom hade fått in, då grinade jag t om. Jag fick tårar i ögonen när jag såg att kompisen hade hjälpt en gammal dam med rullator på bussen. Ärligt, vad är det för fel på mig? Slutar jag inte snart kommer vänerns nivå stiga ännu högre!

Allt detta hat

Har kollat runt på diverse sidor som finns på nätet en stund. Allt detta hat som finns där ute. Varför? Inser mer och mer att vi är uppdelade i läger i vårat älskade land. Ett vi och ett dom. Det spelar ingen roll vilka vi är eller vilka dom är. Allt detta hat. Ärligt talat så blir jag inte arg längre, jag blir bara ledsen. Ingenting borde handla om oss eller dem. Det borde handla om de där individerna som skapar detta. De människor som har en alltför extrem politisk eller religös ståndpunkt. 
Förra sommaren följde hela Sverige det fruktansvärda som hände i Norge. Vi hörde om bombningen i Oslo, vi fortsatte lyssna och helt plötsligt hade en man skjutit ner nästan 70 personer på Utöya, detta visade sig snart att det var samma man. Varför? För allt detta hat som finns i samhället mellan människor. Norge ligger oss nära, till Oslo tar det inte mer än ett par timmar. 
Många delar av världen ser precis likadan ut, det är ett hat som jag aldrig kommer att förstå. Det är ett hat som ingen borde vilja ha runt sig. Det är ett hat jag inte vill ha runt mig. Men ett hat som inte går att blunda för längre. Hatet sprider sig på facebook som en löpeld. Hatet sprider sig i form av pepparkakor, tomtar, chokladpraliner osv. Allt detta kommer ifrån enstaka människor. Pepparkaksdiskussionerna kommer ifrån en lärare som valde att plocka bort pepparkakorna ur luciafirandet. En människa, en person som är lärare. Vad lärarens anledning till detta var kan diskuteras, för ingen vet. Jag känner inte läraren och jag är inte läraren. Men det kommer fortfarande i från en persons handling. En person som väcker ett hat i nästan en hel befolkning. En person som gör att hatet av oss/dem ökar för de svenska traditionerna skall hållas vid liv. Det är inte den stora massan som skapar detta hat, det är inte vi eller dom. Det är en person.
Disney må vara fler än en människa, men Disney härstammar inte ifrån Sverige. Och att Disney väljer att klippa bort några scener i år är inte första gången och antagligen inte den sista. Vad jag kunnat läsa mig till så är inte Disney norden ensamma om att klippa bort några av de stereotypiska dockorna eller klippen som finns i "Jultomtens verkstad". Disney har nog gjort de filmer som präglar våra barn mest, som alla barn sen i början av 1900-talet kollat på mest. Om det då sitter ett barn där vars föräldrar inte är med vid tv:n och kan förklara (om det skulle behövas). Är det inte bra om dessa karikatyrer klipps bort då? Alla som delar och lägger ut massa saker på facebook är vuxna (iallafall de jag har på min sida) och förstår vad en karikatyr är för något, att verkligheten skiljer sig i från det som visas på film och tv. 
Tänk att en pepparkaka, en disneyfilm och massa andra saker kan skapa allt detta hat emot oss/dem. Det är inte dem, det är inte vi som skapat detta. Det är någon enstaka människa, några enstaka företag som skapar detta. 

Jag tänker inte sluta äta pepparkakor, jag tänker inte bojkotta Kalle Anka 15:00 på julafton. Jag tänker inte låta hatet ta över mig. För mig betyder Kalle Anka mycket på julafton, men långt allt. För mig betyder Kalle Anka att familjen sitter ihop och tittar ihop. Som en av mina närmaste och äldsta vänner sa "Julen ska handla om att umgås med familjen, inte julklappar och annat". 

Jag tänker fortfarande att världen består av individer, inte oss och dem. Det finns alltid rötägg inom alla religioner, politiska parti, ideologier osv. Det finns alltid rötägg där det finns extreminism. Det finns alltid rötägg i samhället oavsett vart de kommer ifrån, vad de har för uppväxt osv. Men om två personer har samma uppväxt, samma härkomst betyder inte det att båda är rötägg bara för att en är ett rötägg. 

 

Håll tummarna!

Har spenderat kvällen ihop med Bea & Petra. Bea stack hem runt 7 tiden för att göra smörgåsar. Eller hur var det nu? Hmm! Mysipys och tjockat oss en massa. Nu spyr jag snart. 2 januari kör vi igen. Och i morgon ska vi prova igen. Nu håller vi alla tummarna för att bion i Vänersborg kan hålla ihop några timmar så att vi faktiskt får se sista delen av Breaking Down. Pleeeeeeeeeeeeeeeease! 

Funderar seriöst på att skicka en önskelista till tomten. Eller till Micke. 
"Sandra har varit jättesnäll i år och allt hon önskar sig är en ny lägenhet i ett bra område i Karlstad, gärna centralt" 
Tror ni att det funkar? Tror nog nästan mer på att tomten skulle kunna fixa det än Micke ;P Haha! 

För att citera Bengta (ang. hans korta samboskap)
"VET NI HUR BOSTADSSITUATIONEN SER UT I STOCKHOLM, ELLER?"
-Byt ut Stockholm mot Karlstad haha!

godis

Julbrådskan är nästitill här. Ska ska bakas, pyntas och kläs.
Knäck
Polkakola
Chokladkola
Chokladpraliner till förbannelse
Ischoklad
Är väl iof det som skall göras. Men borde vi inte testa något nytt nu?
Någon som har ett trevligt recept som inte innehåller nötter?
 
Tänkte jag skulle åka förbi MAXI en sväng sen och se...Se om det finns några formar :)

Kärlek!

 
 Idag ska vi spy ♥

Grattis till mig!

Grattis till mig! 
Jösses, inte blir jag väl äldre nu? Jag svarar fortfarande 24 när någon frågar mig hur gammal jag är. Här firades det precis som det alltid gjort på morgonen. Med lussekatter, pepparkakor och julmust. 


Snart är det dags att hoppa in i en dusch. Fick en klippning av min kära mor och min älskade styvfar :) Underbart!

A big big suck

Åkte till HV's bibbla. Tror ni jag fann boken jag ville hitta? Nepp! Inte ens personalen kunde hitta den. A big big suck! Fann två andra böcker inom samma ämne, men det var ju inte de jag ville ha. Buhu stackars mig. Men uppsatsen går ju att skriva ändå. 

Hamnade hos my sweet honeypie efter det. Massa prat och skratt, precis som vanligt. Det blev en hel del koppar med både kaffe och thé...

Kallt

Kom precis ut ur duschen, känns som ett mindre vinterland här. Vad hände? Kallt som tusan! Trots att jag eldar och eldar och eldar... Och sitter med både turban, handduk och morgonrock. 

Engineering mems@facebook

Hahaha! hitta denna nyss. Lite lätt "hej jag skrattar så jag grinar"

Guuu va gött!

Underbart!
Fick tillbaka min sista labbrapport i förra veckan, godkänd. Första kursen på KAU är alltså avklarad! Såå skönt! Och igår fick jag och Sandra tillbaka vårt projektarbete igen. Godkänt! Så nu ska jag bara knopa ihop en liten rapport i presentationsteknik eftersom att jag missade en obligatorisk f-läsning i början av september sen är den kursen klar också!
Ville mest gråta när vi fick retur på projektarbetet. Men läraren var riktigt bra på att ge feedback och visa oss. Vissa kan vara så förvirrande, men han var rak, ärlig och förklarade våra fel på ett riktigt bra sätt. Då är det nästan skönt att få retur, man får det lite mer svart på vitt då :)


 
 

plugg it

Monday seems like sunday

Julgodis

God Afton!
Allt bra med er? Med mig är det lite snurrigt, drack alldeles för lite vatten innan jag hoppade ner i badtunnan förut. Men det börjar bli lite mindre snurrigt, har fått i mig nästan en liter vatten.
Söndag och andra advent alltså, två söndagar kvar tills jul. Tiden går väldigt fort och jag hänger inte riktigt med, snart är det jul och snart är julen över. Andra advent har spenderats ihop med SEKEs julgodis till oss ettor. Det är inte så trevligt/roligt som det låter, dock väldigt nyttigt julgodis, nämligen ett kompendie till envariabelskursen vi läser nu. Har även letat runt efter lite material till rapporten i projektmetodiken. Så i morgon måste jag bort till HV's bibbla och leta bok...
 
Ne, nu är det nog dags för mig att avsluta detta och lägga mig. Ser inte ens vad jag skriver... Sov så gott!

Förbjuda pepparkakor?

Läste en artikel nyss om en skola i Laxå som har beslutat att plocka ut pepparkaksgubbar ur lucia tåget. Jag förstår ärligt talat inte varför? En pepparkaka är ju en pepparkaka lixom. En pepparkaka är en kaka som inte innehåller någon peppar. Peppar passar inte riktigt i en kaka, eller? 

Har inte skolan gått tusen steg för långt? För att vara ärlig så förstår jag inte riktigt vad de vill få fram av det hela. Om de förbjuder pepparkaksgubbar för att de enbart vill ha ett "vitt" tåg eller för att de vill att alla ska se likadana ut så att ingen ska se annorlunda ut. Men välkommen till Sverige, där vi har alla dess olika färger på våra hudar. Jag har inte samma färg på min hud som någon av mina vänner, inte heller min familj. Någon är blek som snö och någon annan är mörk som natten. Jag är inte blind, jag tror inte heller att alla barn är blinda utan att de flesta av oss faktiskt ser att det finns skillnader i färgen på huden. Är det inte bättre att visa barnen att alla människor är av lika värde och att vi människor inte skall göra någon skillnad oavsett färg? 
 

Visst, det kan även vara så att något utav barnen är super allergisk emot något av de ämnen som finns i pepparkakor. Men jag vet av egen erfarenhet att pepparkaksgubbe-dräkterna inte är gjorda utav något av de ämnen. Och i en låt finns det då verkligen inget ämne som någon kan vara allergisk emot. Är det så att någon inte tål falska toner och höga skrik, ja då tål man bannemig vare sig "Lusselelle", "vi komma vi komma från pepparkakeland" eller någon annan låt och den någon borde antagligen inte överhuvudettaget befinna sig på en plats med 10-tals barn i 10 års åldern.

hyllning till nötter

Nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen varar ända fram till...
Julen förstör mig! Eller julen förstör min LCHF. Eller julen, jag ska inte skylla ifrån mig. Men jag äter clementiner tills jag spyr och knaprar knäckebröd med "julpålägg". Inte helt okej faktiskt. 
Men, för att försvara mig själv;
Julen är helig. På julen får man överdriva. Jag har faktiskt försökt att hitta diverse recept på olika LCHF-julgodis. Men eftersom hela fucking LCHF är nån slags jävla hyllning till nötter så är det rätt kört. Så jag skiter i LCHF under julen. Jag dricker glögg, käkar pepparkakor och lussekatter. Jag tänker t om gå så långt att jag kommer att koka kola och knäck. Det ni! Men så fort julenhelgerna är över så startar jag om. 
Dvs både lågt kolhydrat och fettintag. Så kanske det blir lite fjutt i vikten igen. Kan hoppas!


Mysteriet på Greveholm- även ett mysterium för mig!

Någon som sett årets julkalender? I mitt huvud så hör jag nu alla er läsare jubla "Ja" i kör. Varesig ni har barn eller inte. Har ni även följt diskussionerna och anmälningarna runt detta? 
Julkalendern har blivit anmäld 7 gånger hittills. För att den uppmanar till ockultism, för att barnen som kollar på detta blir hjärntvättade. Saga som är dottern i familjen älskar vampyrer (en fake version av twilight), är fascinerad av övernaturliga saker och försöker få kontakt med slottets spöken. Thats it. Har vi inte alla någon gång varit rätt nyfikna på om det verkligen finns spöken, om anden i glaset fungerar eller drömt om att Spike, Edward eller Eric finns på riktigt? Kom igen nu. Jag kan inte vara ensam om det i detta landet.
Jag ser ingen anledning till att ockultismen skulle vara mer farlig än någon annan religion. I detta landet har vi religionsfrihet, dvs att alla får tro på vad de vill. 
För några år sedan fördjupade jag mig i vad dessa människor kallar ockultism. Och ärligt, efter allt jag läste och alla föredrag jag var på: Jag skulle aldrig i hela mitt liv röra "anden i glaset" eller Ouija-brädet efter att jag läste om detta. Vem i hela fridens namn vill öppna sig så katastrofalt rätt ut mot andevärlden? Jag hade haft full förståelse om Terry Evans kom springandes och stängde av hela Sveriges Television kl 18:45 resten av dagarna fram till Jul.
Men nu gör han inte det, utan det är den katolska kyrkoherden som springer runt och anklagar SVT för att vara "den ondes hantlangare". 
 
Jag får inte ihop detta, för mig är det ett mysterium varför man vill anmäla SVT eller varför någon kan anse att SVT är "den ondes hantlangare". Det kanske är ett större mysterium än det på Greveholm?
 
 
 
 

Stop it!

God morgon!
Vedspisen är tänd, värmen börjar sprida sig. Skönt! Det är inte lika skönt med hysterisk katter som bara bråkar. Påtalade om bråkar, läste lite olika nyheter på aftonbladet nyss. Några var öppnade för kommentarer... Seriöst? Vad är det för jävla barnfasoner på människor? Många av dom låter som mitt kusinbarn som är fyra år gammal! Pinsamt minst sagt. Har ni inget bättre för er än att kivas om skit saker? Även tjafset mellan stockholmare/skåningar och norrlänningar... stop it! Det är som en gammal LP som hakat upp sig! Uttjatat och gammalt. Dags att komma på något nytt kanske?

WeekendHar haft en underbar weekend med Anja, Petra, Mamma och Bengta lite här och där. I morgon bär det av hem till verkligheten en stund. Jag dog lite när jag kollade vädret hemma. Seriöst? -21°? Du måste skämta med mig aprillo vädret? Har hunnit baka både lussekatter och pepparkaksgrissini med ädelostdip. Mums! Eller, ädelostdippen vetitusan än. Men det lär vi märka om en stund.
 
 

Sandra Dee

per aspera ad astra

RSS 2.0