Mentalsjukhus

Åter igen blir klockan alldeles för mycket. Hamnade i Greys och har suttit och räknat på lite saker. Lite enklare vardagsmatematik sådär. Men allvarligt talat, min hjärna som alltid har fungerat bäst under nätterna verkar ha gett upp även under denna tiden av dygnet. Dags för pension kanske? 
Jag vet att jag tjatar om det. Men jag vill ha en lägenhet, pronto! Även om jag inte har varesig pengar eller tid att flytta in i morgon så hade det varit trevligt med ett inflyttningsdatum. Ett datum att se fram emot (som inte är 20 juli), ett datum som är mitt. Ovsett om det är 1/7, 1/8 eller 1/9 (jag hoppas dock inte på det sistnämnda).

Till något helt annat. Såg ni efterlyst idag? Jag spyr. Allvarligt talat, Sverige gjorde ett stort misstag när de la ner Östra ute på Restad och alla andra liknande mentalsjukhus. Människor styckar flickor, våldtar barn, misshandlar kvinnor, skär bort djurens underliv, rånar äldre, försöker mörda människor, kastar stenar på poliser, mördar hej vilt. Allt detta som att det vore en lek, för några är det säkert det. Alla dessa handlingar är absurda. De drabbar inte bara gärningsmännen (gärningskvinnorna kändes som en konstigt ord, så männen är både kvinnor och män) och offret. Utan både gärningsmännens familjer och framförallt offrens familj, släkt och vänner. Och det stoppar väl knappast där då både jag och andra människor tvingas läsa om det, se det på nyheter, höra det på radion, diskutera det. En hel nation drabbas av ångest, rädsla och frustration. Allt detta pga en gärningsman (ibland flera). 
En hel nation gick emot kravallerna som startade i Husby, det finns nog inte många hushåll i Sverige som inte reagerade. Borde inte detta säga oss något? 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sandra Dee

per aspera ad astra

RSS 2.0