Individens egenansvar

Det är invandringens fel. Det är svenskarnas fel. Det är samhällets fel. Det är Reinfeldts fel. Fyra olika krönikor, fyra olika anledningar. Ärligt talat, nu får det fan i mig vara bra med att skylla på en eller flera människor. Det är ingens fel. Det är den enskilda individens egenansvar, just de där ungarna som kastar sten, tänder eld på bilar osv. Det är den personens fel. Skyll inte detta på samhället. Ingen tvingas spendera hela sitt liv i varesig Husby, Fittja, eller Bergsjön. 

Är ni förbannade på samhället så kritisera samhället, gapa och skrik. Elda inte upp din grannes bil. Det är väl inte grannens fel att du lever på försörjningsstöd? Det är väl inte grannens fel att du varken klarar att gå i skolan eller har ett jobb? Det är inte grannens fel, det är inte polisen Johanssons fel, det är inte Reinfeldts fel, det är inte Gudrun Schymans fel, det är inte Madonnas fel, det är inte George Clooneys fel. Det är ditt egna fel att du inte pallrat dig upp till skolan. Jag kan tycka att det ligger i föräldrarnas intresse att få barnen till skolan, få dem att vilja ha mer än det de har. Få dem att vilja kämpa för ett bättre liv istället för ett liv liknande det föräldrarna flydde ifrån. 

Jag hoppas att varenda unge som (även om en person är trettio år så är den i detta sammanhanget en unge hon/han med) är med och gör detta får det straff hon/han förtjänar. Fast vad är 6-8 månader jämfört med att få en hand avkapad som straff. Jag kan inte tycka att 6-8 månader räcker, möjligen för dem som varit med men hållt sig i bakgrunden. Jag blir glad av att läsa artikeln om de människor som är emot detta och nattvandrar i dessa områden. Dessa människor är hjältar. De med vår poliskår, brandkår osv.

Det är inte okej att våra poliser blir misshandlade, att vår brandkår och ambulanspersonal är hårsmån ifrån att träffas av stenar. De människor som har vigt sitt liv till att skydda och hjälpa oss vid trafikolyckor, husbränder, akuta sjukdomar, olyckor, inbrott, rån, båtolyckor.. Jag kan fortsätta i all oändlighet. Dessa människor ska inte behöva bli utsatta för detta.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sandra Dee

per aspera ad astra

RSS 2.0