Möhippa

Gud vad helgen har gått fort. I lördags var det äntligen dags för mammas möhippa. Jag surrade runt som en förvirrad iller de sista dagarna känns det som, allt för att lördagen skulle bli så bra som möjligt. Och om den blev! Den blev toppen lyckad. Verkligen. Schemat var rätt fullspeckat.

Jag fortsätte vara en förvirrad iller medan de andra klädde på mamma i hennes fina utstyrsel och ögonbindel, hon serverades en drink i sitt fina glas för att dämpa nerverna lite. Ut i bilen. Iväg till Skansens gård. Upp på hästryggen. Medan hälften av gruppen red så spenderade vi andra den stunden på bryggan där, underbart. Ridturen hade varit "detbästajaghargjortpåfleraår. Guuuuuuud vad jag saknar att rida" (för att citera mamma). Efter ridturen så åt vi lite pizzabullar, ost och kex av flera dess sorter, vindruvor och jordgubbar. Mamma serverades med mousserande vin. Vi hade ett rätt tight schema egentligen, men mannen som höll i det lät oss sitta där i över en timme. Vi hade ju sån sjuk tur med vädret. Efter vi hade ätit klart var det dags för femkamp med sju grenar; piska, skjuta med pistol och luftgevär, lasso, hästskokastning, pilkastning och pilbåge. Självklart vann mamma! Ganska stort också haha. Redan här var mamma tillräckligt nykter för att dansa på bordet och gå in helt i rollen som cowgirl ;) In i bilen. Iväg till lokalen och fixa oss. Där fick mamma den snyggaste outfiten i mannaminne. Och blev lite ytterligare nykter hahaha. In i bilen igen. Till nästa och sista stoppet. Trollhättan. Där vi hade bokat bowling och mat på Buddys. Efter det var planen att vi skulle gå ut. Men min stackars mor saknade sin älskade Bengta, som också var kidnappad och var på sin svensexa, så himla mycket (jösses, vi kämpade i en timme med att hon inte skulle få prata med Bengta, men det gick sådär... Bengta tjata lika mycket. Och sen tar han fram det värsta kortet av alla.. "men snälla dåå styvdottrigull... jag vill faktiskt träffa Nettan"). Så vi slöt upp hemma hos Gittan och Patrik. 

Jag kan ärligt säga att detta blev så himla mycket bättre än vad jag någonsin hade kunnat hoppats på. 


Fast det som gjorde mig gladast under hela kvällen var när Katarina säger till Bengta att mamma är vacker var hans svar. 
"Det är ju därför jag gifter mig med henne, för att hon är vackrast i hela världen"

Dagen idag har verkligen varit slödag. Vi har nog sovit mer än vad vi varit vakna, vissa somnade mer eller mindre på altanen iförd priset från femkampen ;)

Tusen tack till alla som var med igår och gjorde dagen till en dag mamma alltid kan minnas. Det var verkligen en toppendag som inte går att beskriva i varken ord eller bilder. Det enda mamma blev besviken över var att Gandur (islandshästen hon red på) inte fick följa med mamma hem hahaha. 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sandra Dee

per aspera ad astra

RSS 2.0