Du kommer att dö av allt fett...

Jag blir så full i skratt ibland när det kommer till LCHF. Är man inte för är man emot verkar det som. Det bästa argumentet är verkligen "Du kommer att dö av allt fett som sätter sig i venerna". Jag skulle vilja se en forskningsrapport på det argumentet. En rapport som är opartisk och som inte är köpt eller sponsrad av exempelvis livsmedelsverket.

LCHF för mig handlar inte om att jag ska tvinga i mig fett. Innan jag började med LCHF hade jag matlagningsgrädde i maten, margarin i stekpannen och bordsmargarin på smörgåsen. Idag har jag 40% grädde i maten och riktigt smör i stekpannan (dom gångerna jag faktiskt har det). Men det beror inte endast på LCHF utan att jag inte tror att föda som har förmycket tillsatser.
Milda mat 4%: Vatten, låglaktos, skummjölk, vegetabilisktfett, rapsolja, förtjockningsmedel ( E 1450 tapiokabaserat), kärnmjölpulver, stabiliseringsmedel (E 415, E 461), emulgeringsmedel (E 435), arom, färgämne (betakaroten).
Vispgrädde Arla 40%: Högpastoriserad vispgrädde 40%
Lätta 39%: Vatten (45%), Vegetabiliskt Fett (21%), Rapsolja (18%), Kärnmjölk (10%), Modifierad Stärkelse, Salt (1,5%), Emulgeringsmedel (Mono- Och Diglycerider Av Vegetabiliska Fettsyror, Solroslecitin), Konserveringsmedel (Kaliumsorbat), Surhetsreglerande Medel (Citronsyra), Arom, A- Och D-Vitamin.
Smör 80%:Pastöriserad grädde, mjölksyrakultur, salt 1,2%
 
Jag har alltid haft problem med mina tarmar, med gallan, med magkatarr, kolik osv. Idag har jag inga större problem, det enda är väl magkatarrskänningar, men det beror snarare på alla mediciner jag stoppar i mig. Även mina leder mår bättre med LCHF-kost.
Om det kommer en dag där min sjuksköterska på RA-mott. säger att mina prover ser dåliga ut och hon tror att det beror på min kost, den dagen får jag ju tänka om. Men än sålänge ser mina prover bra ut, så då fortsätter jag.
LCHF kanske inte passar alla, men den passar mig utmärkt. Jag har försökt både att räkna kalorier, Vikt väktarna, olika soppor m.m. Inget har fungerat för mig, förrän nu.

Ni som tror att "Low Carb"-kosten försvinner är nog ute och seglar, den har funnits så länge jag kan minnas. Och även om den mot all förmodan skulle försvinna så har folk fått upp ögonen om vad de stoppar i sig. Även om jag skulle börja äta kolhydrater igen skulle jag inte börja med milda mat och lätta igen, Aldrig!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sandra Dee

per aspera ad astra

RSS 2.0