LadyCobra...

Personen som struntar totalt i att vara källkritisk. Läste ett svar bland kommentarerna 

"Kollar du upp allt du läser i Expressen eller Aftonbladet om det verkligen stämmer det som står där? Då skulle du få mycket arbete i så fall,

Men när man namnger en person från försäkringskassan som man hämtat uppgifterna ifrån så utgår jag från att det är riktigt."

Media är ingen bra källhänvisning. Vill jag använda media som källa så får jag styrka dessa uppgifter med andra källor. Skall det styrkas med hjälp av andra medier så använder åtminstonde jag ca fem artiklar från diverse medier. Däremot har jag inte använt media som källhänvsning sedan jag gick på gymnasiet, om artikeln inte har en egen källhänvisning vill säga. Då fortsätter jag bak i ledet tills jag kommer till ursrungskällan. Finns det två eller tre ordentliga källor till ett påstående så är det fritt fram att använda. Annars skriver jag aldrig att "såhär är det" utan "Namn namnson menar att det är såhär". 
Ja, det är mycket arbete. Men jag är glad för att jag lägger ner den tiden på att få rätt information och inte bara kastar ord i luften som kanske inte ens stämmer till en procent. 

Du må utgå ifrån att denne person talar sanning. Jag må tycka att du är en aningens naiv. Vilka frågor ställdes vid tillfället? Finns det någon/några fler som fått samma fråga på f-kassan som svarat på samma frågor där samma svar framgått? 

Sen till själva blogginlägget. 
Alla ensamstående mammor och pappor med ingen inkomst får 4900 kr i bostadsbidrag. De får även exakt samma summa i både barnbidrag (3754 kr) och underhållsbidrag (3819 kr) . Alltså är det två kvoter kvar som enbart går till de nyanlända invandrarna. Etableringsersättning och etableringstillägg. 
Enligt försäkringskassans hemsida så  söks etableringsersättningen endast genom arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen i sin tur skriver en etableringsplan. 
Etableringsersättningen är 231 kr per dag under planerandet av etableringsplanen. Sen höjs den till 308 kr per dag när aktiviteten startar. Om jag då räknar på att varje månad innehåller 25 vardagar (vilket är högt räknat) ligger ersättningen på 5775 kr resp. 7700 kr.
Etableringstillägget kan enbart fås om personen har etableringsersättning. Och om det finns barn i hushållet. Den maximala utbetalningen av tillägget är 4500 kr (tre barn). Dock minskar tillägget om personen får underhållsbidrag. 

Vi skattar inte på bidrag, varken du, jag eller någon annan. Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sandra Dee

per aspera ad astra

RSS 2.0