Mysteriet på Greveholm- även ett mysterium för mig!

Någon som sett årets julkalender? I mitt huvud så hör jag nu alla er läsare jubla "Ja" i kör. Varesig ni har barn eller inte. Har ni även följt diskussionerna och anmälningarna runt detta? 
Julkalendern har blivit anmäld 7 gånger hittills. För att den uppmanar till ockultism, för att barnen som kollar på detta blir hjärntvättade. Saga som är dottern i familjen älskar vampyrer (en fake version av twilight), är fascinerad av övernaturliga saker och försöker få kontakt med slottets spöken. Thats it. Har vi inte alla någon gång varit rätt nyfikna på om det verkligen finns spöken, om anden i glaset fungerar eller drömt om att Spike, Edward eller Eric finns på riktigt? Kom igen nu. Jag kan inte vara ensam om det i detta landet.
Jag ser ingen anledning till att ockultismen skulle vara mer farlig än någon annan religion. I detta landet har vi religionsfrihet, dvs att alla får tro på vad de vill. 
För några år sedan fördjupade jag mig i vad dessa människor kallar ockultism. Och ärligt, efter allt jag läste och alla föredrag jag var på: Jag skulle aldrig i hela mitt liv röra "anden i glaset" eller Ouija-brädet efter att jag läste om detta. Vem i hela fridens namn vill öppna sig så katastrofalt rätt ut mot andevärlden? Jag hade haft full förståelse om Terry Evans kom springandes och stängde av hela Sveriges Television kl 18:45 resten av dagarna fram till Jul.
Men nu gör han inte det, utan det är den katolska kyrkoherden som springer runt och anklagar SVT för att vara "den ondes hantlangare". 
 
Jag får inte ihop detta, för mig är det ett mysterium varför man vill anmäla SVT eller varför någon kan anse att SVT är "den ondes hantlangare". Det kanske är ett större mysterium än det på Greveholm?
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sandra Dee

per aspera ad astra

RSS 2.0