Förbjuda pepparkakor?

Läste en artikel nyss om en skola i Laxå som har beslutat att plocka ut pepparkaksgubbar ur lucia tåget. Jag förstår ärligt talat inte varför? En pepparkaka är ju en pepparkaka lixom. En pepparkaka är en kaka som inte innehåller någon peppar. Peppar passar inte riktigt i en kaka, eller? 

Har inte skolan gått tusen steg för långt? För att vara ärlig så förstår jag inte riktigt vad de vill få fram av det hela. Om de förbjuder pepparkaksgubbar för att de enbart vill ha ett "vitt" tåg eller för att de vill att alla ska se likadana ut så att ingen ska se annorlunda ut. Men välkommen till Sverige, där vi har alla dess olika färger på våra hudar. Jag har inte samma färg på min hud som någon av mina vänner, inte heller min familj. Någon är blek som snö och någon annan är mörk som natten. Jag är inte blind, jag tror inte heller att alla barn är blinda utan att de flesta av oss faktiskt ser att det finns skillnader i färgen på huden. Är det inte bättre att visa barnen att alla människor är av lika värde och att vi människor inte skall göra någon skillnad oavsett färg? 
 

Visst, det kan även vara så att något utav barnen är super allergisk emot något av de ämnen som finns i pepparkakor. Men jag vet av egen erfarenhet att pepparkaksgubbe-dräkterna inte är gjorda utav något av de ämnen. Och i en låt finns det då verkligen inget ämne som någon kan vara allergisk emot. Är det så att någon inte tål falska toner och höga skrik, ja då tål man bannemig vare sig "Lusselelle", "vi komma vi komma från pepparkakeland" eller någon annan låt och den någon borde antagligen inte överhuvudettaget befinna sig på en plats med 10-tals barn i 10 års åldern.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sandra Dee

per aspera ad astra

RSS 2.0